logo


Ajudan’ns a incrementar el Fons d’Emergències, fent una donació al compte 2100 3200 95 22 01233743

En moments de dificultat, les persones confien sobretot en les seves organitzacions i xarxes locals. Són les que sempre estan allà, familiaritzades amb les necessitats de la ciutadania. Davant situacions de desastres naturals o conflictes armats, aquesta confiança es posa a prova i des de l’ACP ajudem a enfortir el treball d’aquestes organitzacions locals. Així ho hem fet en diferents circumstàncies:

• Davant la guerra i posterior invasió d’Iraq, l’any 2003, junt amb els nostres socis locals de l’Associació Iraqui Al-Amal, vàrem a cubrir les necessitats sanitàries de més de 30.000 persones durant 3 mesos, a la ciutat de Diyala i a la seva perifèria.

• Davant la guerra al Líban el juliol de 2006, amb els nostres socis del Secours Populaire Libanaise aconseguirem donar aixopluc, medecines i menjar a prop de 15.000 persones que fugien dels barris del sud de Beirut, bombardejats per l’aviació israeliana.

• A Palestina, l’any 2008, introduint, amb els nostres socis de Palestinian Medical Relief Society (PMRS), una Clínica Mòbil dotada de material per a l’atenció sanitària de la població de 5 municipis de Cisjordània, atenent víctimes del atacs de l’exèrcit i l’aviació israelians.

• Davant el conflicte que assola Mali, el desembre de 2012, proporcionant alimentació, aigua i material mèdic d’emergència que ha estat distribuït pels nostres socis locals de l’Association Malienne pour la Solidarité et la Cooperation Internationale au Developement (AMSCID), a partir de la xarxa de centres de salut comunitària dels municipis de Gao i Tombouctou, al nord del país.

En altres ocasions, hi ha situacions que no ens permeten actuar de manera inmediata. Per tant, intentem a través de les nostres xarxes trobar una organització local que treballi en línia amb els nostres objectius per donar suport als processos de reconstrucció de les seves infraestructures sanitàries, educatives o productives.

• Així ho vàrem fer a Haití, el 2010, després del devastador terratrèmol, on els recursos recollits, van ser sumats als esforços que el nostre soci local, Veterimed, organització de veterinaris i tècnics agrícoles haitians amb la qual havíem treballat amb anterioritat per millorar les condicions de vida i alimentació de la població rural i Oxfam-Bèlgica estaven realitzant per assegurar la producció de llet i la seva distribució a baix preu en els centres urbans, a través del programa “Let Agogo” al departament de l’Oest, a la localitat de Croix des Bouquets, una àrea fortament afectada pel terratrèmol.

El nostre Fons d’Emergències ens permet ser flexibles, per respondre a aquest tipus de situacions d’emergència provocades per conflictes armats o catàstrofes naturals: ràpid, quan és possible, i després de reflexionar amb els socis locals per abordar el futur, quan és necessari.

Amb aquests recursos donem suport a les organitzacions locals que estan ben implantades entre la població local. Que treballen en el llarg termini i no desapareixen després d’uns pocs mesos.

Ajudan’ns a incrementar els Fons d’Emergències, fent una donació al compte 2100 3200 95 22 01233743