logo


Si estàs pensant a participar en una de les Brigades de Solidaritat que cada estiu organitzen l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, ja pots iniciar el teu procés d’inscripció.

Entre els mesos de gener i abril s’organitzaran diferents xerrades informatives, durant les quals es detallaran tots els requisits formals necessaris per formar part d’una Brigada. Les persones interessades, una vegada hagin assistit a una d’aquestes xerrades, podran omplir el formulari d’inscripció per fer una primera entrevista. A finals d’abril es formaran les Brigades, els membres de les quals hauran d’assistir obligatòriament a un cap de setmana de formació.

Està prevista la formació de dos grups: un que es desplaçarà a Colòmbia i l’altre a Palestina. Els integrants del primer es reuniran a Bogotà amb les principals organitzacions sindicals i de Drets Humans del país i interactuaran amb diferents comunitats de base camperola. El segon grup es trobarà amb els líders de les cooperatives de Jenin, Jericho, Ramallah i Tulkarem, de la mà de Palestinian Union Farmers.

Quin és l’objectiu de les Brigades de Solidaritat?

Es pretén que els participants assoleixin una visió més completa de la realitat que envolta els països del Sud (en aquest cas, Palestina i Colòmbia), després d’un període que inclou la reflexió, l’anàlisi dels problemes i el seu coneixement directe per boca de les comunitats que acullen els voluntaris i dels socis locals.

Un cop de tornada, els brigadistes continuen la seva tasca de difusió i sensibilització a les poblacions i barris on resideixen, mitjançant la comunicació dels diferents materials elaborats durant la seva estada (reportatges, entrevistes, fotografies, etc.).