logo


Els dies 3 i 5 de març tindran lloc a Barcelona i Sant Boi de Llobregat, respectivament, dos concerts solidaris d’Aeham Ahmad, músic sirià-palestí conegut com el pianista del camp de refugiats de Yarmouk. La iniciativa té com a principal objectiu sensibilitzar la ciutadania catalana sobre la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que arriben a Europa buscant refugi.

El primer concert tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el dia 3 de març a les 19.30h. Comptarà amb la participació especial de Cordes del Món, un projecte nascut a Parets del Vallès que incorpora l’antropologia als seus espectacles, a través de creacions musicals de base tradicional, jazz o experimentació. Pots consultar aquí el programa.

El segon concert serà a l’Escola de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat el dia 5 de març a les 12.30 hores.

Les actuacions s’emmarquen en la Campanya d’Acció Humanitària engegada des de l’Associació Catalana per la Pau amb la finalitat de proporcionar ajuda humanitària urgent a les persones que arriben refugiades a Jordània i el Líban, i en la qual hi col·laboren la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

L’entrada als dos concerts és gratuïta i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

Qui és Aeham Ahmad?

Aeham AhmadNascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causades per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS es fan amb el control del 90% del camp. Aviat li cremaran el piano, seguint el precepte de prohibir qualsevol mena d’expressió musical. A partir d’aquell moment i conscient que la seva vida corre perill, es veu forçat a fugir, deixant enrere la família. Recorrent una de les rutes més transitades (Turquia, Grècia i els Balcans) arriba a Alemanya, concretament a la ciutat de Wiesbaden, on resideix des de llavors. Un any després de la fugida, la seva dona i els seus dos fills han pogut retrobar-se amb ell.

Des de la seva arribada a Alemanya ha actuat a nombrosos concerts a diverses ciutats. El 18 de desembre de l’any passat, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.


Un concert finançat gràcies al micromecenatge

Per tal de sufragar les despeses del concert del dia 3 de març a Barcelona, vam engegar una campanya de micromecenatge al portal verkami. Volem agrair la col·laboració de tots els mecenes que han fet possible que aquesta iniciativa es convertís en realitat:

Borja Barrera Allué, Eulàlia Millaret Lorés, Anna Cutillas Romero, Mohammed Said El Jaoujat, Maria Teresa Torelló Riba, Beatriz Salgado Ybern, Mireia Company Bolós, Albert Company Bolós, Maite González Rodríguez, Alba González Piera, Carla Fernández Couso, Júlia Vigo Pascual, Anna Sala Company, Carme Suñé Minguella, Roser Company Jiménez, Ona Cardona Curcó, Joana Mariné Cabrisses, Mercè Rovira Gols, Jordi Domingo Cerdan, Teresa Hernández López, Montserrat Cabero Pueyo, Antonia Venegas Navarro, Encarna López Marina, Joan Terrisses Bou, Ramon Escolé Briu, Ignasi Albert Tamariu.