logo


El passat 1 de juny, la voluntària mèdica Razan Al Najjar, membre de Palestinian Medical Relief Society (PMRS), una de les nostres organitzacions sòcies a Palestina, va ser assassinada a Gaza per un franctirador de l’exèrcit israelià, mentre atenia un home ferit.

A la mort d’Al Najjar, de vint-i-un anys, s’hi afegien al dia següent tres altres voluntaris ferits (Rami Abu Jazar, Mahmoud Fa’wur i Mahmoud Odeh) pels trets dels soldats israelians. En total, des del 29 d’abril, Israel ha ferit 229 persones voluntàries mèdiques, violant totes les normes del Dret Internacional Humanitari.

PMRS GazaDes de l’Associació Catalana per la Pau, volem manifestar la nostra solidaritat i afecte als nostres amics i amigues de PMRS, amb els quals ens uneixen més de 15 anys de treball en comú, i en particular al seu president, el Dr. Moustapha Barghouti.

Exigim a la comunitat internacional la condemna als crims ordenats pel govern israelià i la posada en marxa d’accions efectives que posin fi a les violacions de Drets Humans i del Dret Internacional Humanitari.

Sobre Palestinian Medical Relief Society

PMRS és una organització palestina de base comunitària. Va ser fundada el 1979 per un grup de metges i professionals sanitaris palestins que buscaven complementar i millorar les deficients infraestructures sanitàries de la zona. Els seus programes de salut fan èmfasi en la prevenció, l’educació, la participació comunitària i l’empoderament de les persones.

Dóna cobertura a més de 1,5 milions de palestins i palestines a Cisjordània i la Franja de Gaza. on dirigeix dues clíniques mòbils que proporcionen atenció primària d’emergència a les comunitats de les zones marginals i/o aïllades.

El darrer projecte que hem realitzat amb PMRS és una intervenció d’acció humanitària per protegir i ajudar en el seu procés de rehabilitació uns 200 menors d’edat ferits i afectats per la Guerra dels 50 dies.