logo


Des de l’Associació Catalana per la Pau, treballem per sensibilitzar i incrementar el compromís de la ciutadania vers els drets individuals i col·lectius. Amb aquest objectiu, elaborem materials i recursos educatius (jornades, seminaris i cursos, activitats culturals…) que ens permeten apropar la nostra tasca sobre el terreny a la població catalana, fent-la partícip de la nostra lluita i els nostres ideals.

En aquest apartat, recollim algunes de les propostes que oferim a institucions, entitats i societat civil per treballar una educació transformadora pels drets humans, la pau i la solidaritat.

Curtmetratge documental: Al Aman, Barcelona-Beirut

Aquest curtmetratge documental narra la història de dues noies refugiades, traçant paral·lelismes entre les seves vides, a banda i banda de la Mediterrània. És un projecte de la productora Fractal 7 en col·laboració amb l’Associació Catalana per la Pau.

Premi del Públic al Festival de Creació Jove Barcelona VisualSound 2018.

Sinopsi

La Najwa i la Meera no es coneixen. Una viu a Beirut; l’altra, a Barcelona. Una vol ser directora de cinema; l’altra, metgessa. Així doncs, què tenen en comú? Són dues joves de 17 anys que van fugir de Síria per escapar de la guerra. I, ara, han de trobar el seu lloc a una societat que no sempre les fa sentir ben rebudes. A ambdós costats del Mediterrani, encaren les diferents peces de la seva identitat -dones, refugiades, adolescents…– amb orgull.

Mira’t el tràiler

Característiques tècniques

 • Idioma: castella i àrab
 • Subtítols: català, castellà o anglès
 • Durada: 15 minuts
 • Relació d’aspecte: 16:9
 • Format i còdec de compressió: h264, mp4


Proposta

L’Associació Catalana per la Pau s’encarrega de:

 • Enviament del material de projecció
 • Disseny i impressió d’un targetó de difusió (optatiu)
 • Taller sobre la situació actual de les dones refugiades al Líban, que impartiria personal tècnic de l’entitat (optatiu)
 • Xerrada-debat posterior a la projecció amb l’equip de direcció* i/o persones expertes en temes de refugi (optatiu)


*Subjecte a disponibilitat

Més informació i pressupost

Educació per a la justícia social

Exposició: Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de Lluny i de Prop

Aquesta exposició pretén establir un diàleg entre dos episodis de solidaritat internacional separats per gairebé vuitanta anys i 4.000 quilòmetres: la creació de la Maternitat d’Elna i l’arribada de refugiades sirianes a Jordània.

Sinopsi

A les acaballes del conflicte espanyol i en una petita localitat del sud francès, la infermera Elisabeth Eidenbenz va idear un espai on les dones poguessin donar a llum i criar els seus nadons en condicions de pau, lluny dels inhòspits i terribles camps de refugiats. Naixia així la Maternitat Suïssa d’Elna.

Avui, associacions com Arab Women Organisation, amb la col·laboració de socis internacionals com l’Associació Catalana per la Pau, treballen per guarir les ferides de les refugiades sirianes a Jordània, oferint-los el dret de reprendre les seves vides.

Unes i altres comparteixen moltes coses. Són dones que fugen de la barbàrie, de l’horror, de l’arbitrarietat i de la indefensió. Unes i altres són alhora les protagonistes de dos exercicis de solidaritat internacional centrats a retornar la dignitat a qui ha perdut casa seva i el país, però també la confiança per tirar endavant.

Consulta el programa

Característiques tècniques

 • 18 plafons de lectura, amb diferents possibilitats de presentació: es poden posar dos plafons en un mateix peu (total 9), per ser llegits per davant i per darrera, o bé posar un únic plafó per peu (total 18), per ser llegits únicament per una banda. Material: Foam. Mides: 10mm / 1.200 x 900mm.
 • 4 estructures de cinc pisos triangulars cadascuna


Proposta

L’Associació Catalana per la Pau s’encarrega de:

 • Muntatge i desmuntatge de l’exposició
 • Disseny i impressió d’un targetó de difusió (optatiu)
 • Taller sobre la situació actual de les dones refugiades a Jordània, que impartiria personal tècnic de l’entitat (optatiu)
 • Actuació del músic sirià Safi Alhafez (llaüt i veu) per a la inauguració de la mostra (optatiu)


Més informació i pressupost

Educació per a la justícia social