logo


El Concurs Internacional de Música Maria Canals (MCB) i l’Associació Catalana per la Pau (ACP) han volgut portar a Catalunya el pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, conegut com el pianista del camp de refugiats de Yarmouk, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que arriben a Europa buscant refugi.

En el marc de les accions OFF Concurs del MCB, Ahmad oferirà el proper 2 de març una actuació musical amb un piano de gran cua a la Plaça del Rei de Barcelona. En el mateix espai i a les 11 hores, es farà també la lectura d’un manifest conjunt signat pel MCB i l’ACP per reivindicar la pràctica musical com a llenguatge universal que trenca barreres i apropa les persones de tots els orígens i indrets.

Aeham AhmadEl músic català Jordi Savall, recentment guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona, serà l’encarregat de llegir el manifest. Savall ha engegat recentment el projecte intercultural Orpheus XXI, que compta amb el suport del programa europeu Refugee Integration Projects i té com a objectiu contribuir a desenvolupar el talent musical de joves refugiats i immigrants.

El piano de cua estarà disponible durant tot el dia per a tothom qui el vulgui tocar. Sigui quin sigui el seu nivell, qualsevol vianant podrà donar suport a la causa dels refugiats a través de la música i compartir el moment a les xarxes socials amb el hashtag #PianoPelsRefugiats.

La iniciativa s’emmarca en la Campanya d’acció humanitària amb les persones refugiades a Jordània i el Líban engegada fa uns mesos des de l’ACP amb la finalitat de proporcionar ajuda humanitària urgent a les persones que arriben refugiades a Jordània i el Líban i en la qual hi col·laboren la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de les xarxes socials en vídeos on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’acte a la Plaça del Rei serà el preludi de dos concerts gratuïts que el músic oferirà a Barcelona i Sant Boi de Llobregat. Consulta aquí tota la informació sobre les actuacions programades.