logo


El nombre de persones que pateixen fam al món va continuar augmentant durant el 2017, fins a assolir la xifra de 821 milions de persones -una de cada nou-, segons l’informe L’estat de la seguretat alimentària i la nutrició al món, elaborat per la FAO i el Programa Mundial d’Aliments.

Aquest increment significa retrocedir fins als nivells de fa una dècada i respon principalment a tres factors interrelacionats: l’aparició i intensificació dels conflictes armats; els efectes del canvi climàtic (fonamentalment greus sequeres, però també inundacions) i la pujada dels preus dels aliments bàsics.

El Sahel, la Banya d’Àfrica i el Iemen són algunes de les zones més afectades. A les dues primeres, la sequera persistent, les disputes a països com Mali, Etiòpia o Eritrea, i l’augment dels preus dels aliments auguren una crisi alimentària més greu que la que s’hi va viure l’any 2012. Al Iemen, la guerra ha deixat prop de 18 milions de persones (dos de cada tres habitants) sense possibilitat d’assegurar-se un àpat diari, circumstància que anirà agreujant-se pel gran nombre de desplaçats, per la dificultat de fer-los arribar assistència humanitària i pel col·lapse de l’economia nacional.

Per tot això, des de l’Associació Catalana per la Pau posem en marxa una Campanya d’Emergència Alimentària a cinc dels països damnificats -Mauritània, Mali, Etiòpia, Djibouti i el Iemen-, on ja treballem des de fa temps mitjançant la nostra aliança amb socis locals i internacionals.

Consulta què farem a cada país

MauritàniaMali – Etiòpia – Djibouti – Iemen

Com pots ajudar-nos?

Si vols contribuir a finançar la campanya, pots fer una donació en línia a través del nostre formulari o, si ho prefereixes, fer directament un ingrés al nostre compte bancari: 2100 3200 95 2201233743.


Bibliografia de consulta

 

Fons d’emergències

 

Crèdits imatges: Ashley Hammer/IRIN; Stephen Morrison/Africa Practice; Pablo Tosco/Oxfam