logo


Programa alimentari d’emergència per a persones refugiades a la ciutat de Djibouti

Context

A Djibouti, gairebé la meitat de la població es troba en situació d’extrema pobresa. Això és degut principalment a que es tracta d’un dels països que més persones refugiades ha rebut en els darrers quaranta anys, provinents de diferents regions de la Banya d’Àfrica, com Etiòpia, Somàlia o Eritrea, quan aquests països han sofert conflictes armats.

En aquests moments, el principal flux migratori deriva de la guerra del Iemen.

A la capital, del mateix nom, del total de 130.000 habitants n’hi ha més de 6.000 que són refugiats en situació d’extrema vulnerabilitat. Dues causes fonamentals ho expliquen: d’una banda, la sequera recurrent que afecta la zona des de fa uns anys està condicionant la producció, la disponibilitat i l’accés als aliments, tot generant alts nivells d’inseguretat alimentària entre la població. D’altra banda, la presència de persones refugiades i migrants ha creat una pressió addicional a les escasses infraestructures i les limitades capacitats de l’Estat per a la provisió de serveis bàsics.

A això cal sumar-hi les mancances cròniques del país pel que fa a l’abastament d’aigua i sanejament, l’accés a la salut i als serveis sanitaris i, en general, tots els dèficits que comporta la pobresa estructural.

Descripció

El projecte busca garantir la seguretat alimentària de 730 famílies de persones refugiades provinents del conflicte al Iemen, que resideixen en situació d’extrema vulnerabilitat a la capital, Djibouti.

S’assegurarà l’alimentació bàsica d’aquestes famílies, on més de la meitat de les persones integrants són infants i dones. A més d’assegurar-ne la subsistència bàsica, es vol també incrementar la seva diversitat nutricional, especialment en el cas dels infants i les dones lactants o embarassades.

Per a això, distribuirem paquets alimentaris familiars que certifiquin una alimentació equilibrada i garanteixin els micronutrients necessaris per combatre les altes taxes de malnutrició severa i mortalitat.

Soci local

Bender Djedid és una organització que lluita pel desenvolupament socioeconòmic del país. Compta amb més de 150 membres actius i treballa amb més d’una desena d’associacions i organismes socis a Djibouti. Els seus objectius s’enfoquen cap a la lluita contra la pobresa i la promoció del desenvolupament humà sostenible.

Com pots ajudar-nos?

Si vols contribuir a finançar la campanya, pots fer una donació online a través del nostre formulari o, si ho prefereixes, realitzar directament un ingrés al nostre compte bancari: 2100 3200 95 2201233743.


Consulta què farem a cada país

MauritàniaMali – Etiòpia – Djibouti – Iemen