logo


Acció humanitària de suport als col·lectius vulnerables al Tigray Oriental

Context

A finals de 2017, es comptabilitzaven un total de 8,5 milions de persones en situació d’inseguretat alimentària greu a Etiòpia. Uns 3,5 milions eren infants i dones lactants en situació de desnutrició moderada i gairebé 500.000 presentaven desnutrició severa.

Als efectes provocats pels fenòmens climàtics extrems, que han repercutit sobre les collites i la ramaderia, cal sumar-hi una situació d’inestabilitat política en una part del país (Oromia), que ha generat més de 800.000 desplaçats i una disminució en la producció d’aliments, particularment al sud-est.

La regió del Tigray és una de les més afectades. A més de ser una de les zones amb menys inversió pública en serveis bàsics com la salut, l’educació o els sistemes de sanejament, porta més de tres anys patint sequeres extremes i la consegüent manca d’aliments. Així mateix, ha experimentat un increment dels desplaçaments de gairebé el 35%, a causa dels enfrontaments a les àrees frontereres del Tigray Central i Eritrea o entre el Tigray Central i l’Oriental.

Actualment, un total de 600.000 persones hi necessiten alimentació de forma urgent i prop de 800.000 precisen garantir els seus mitjans de vida relacionats amb l’agricultura i la ramaderia.

Descripció

El projecte vol brindar assistència alimentària i no alimentària per tal d’incrementar el nivell de resiliència de la població més vulnerable de la woreda (districte) d’Irob (Tigray), amb un clar enfocament en els drets de les dones i les nenes.

Es preveu cobrir les necessitats nutricionals i alimentàries de 250 famílies i assegurar l’accés i continuïtat del dret a l’educació de 400 nens i nenes.

A la vegada, es faran activitats de sensibilització sobre pràctiques nutricionals i s’impartiran tallers dirigits a dones i infants en matèria de suport personal, psicosocial i bones pràctiques alimentàries i higièniques.

Soci local

Family Service Association és una entitat creada l’any 2000 que treballa per millorar la situació de la població més vulnerable d’Etiòpia i, en particular, de les dones i nenes que pateixen violència sexual, mitjançant la provisió de refugi temporal, formació empresarial i la creació d’accés als recursos financers.

Com pots ajudar-nos?

Si vols contribuir a finançar la campanya, pots fer una donació online a través del nostre formulari o, si ho prefereixes, realitzar directament un ingrés al nostre compte bancari: 2100 3200 95 2201233743.


Consulta què farem a cada país

MauritàniaMali – Etiòpia – Djibouti – Iemen