logo


Acció humanitària per cobrir necessitats bàsiques de persones desplaçades a Abyan

Context

Gairebé quatre anys han passat ja des de l’inici del conflicte armat al Iemen. Segons els darrers informes de les agències internacionals, 17 dels 28 milions d’habitants d’aquest país, un dels més empobrits del món àrab, necessiten ajuda humanitària urgent.

La Regió d’Abyan, al sud, és una de les més perjudicades. Els enfrontaments armats a la zona entre els diferents grups combatents han generat més de 237.000 desplaçaments. Es calcula que un 71% de les famílies en aquesta part del país es troba en situació de crisi humanitària.

En l’àmbit de l’agricultura, moltes collites han quedat destruïdes, els mercats no funcionen i la poca oferta d’aliments existent ha triplicat i quadruplicat els preus. Ens trobem, per tant, davant d’una situació d’extrema vulnerabilitat en matèria de nutrició i seguretat alimentària, agreujada per la manca d’accés als serveis de salut i al consum d’aigua potable (s’ha disparat el consum d’aigua no potable en punts no controlats, el que està provocant un augment del nombre de malalties, entre d’elles, una de les epidèmies de còlera més ferotges dels últims temps).

Descripció

El projecte té com a destinatària la població desplaçada a la Regió d’Abyan i, en concret, la que es troba ubicada als districtes de Khanfar i Zingibar, amb l’objectiu de garantir les seves necessitats alimentàries i no alimentàries.

Inclou, en primer lloc, el lliurament d’ajuda alimentària d’emergència a un miler de famílies (unes 5.000 persones en total).

Paral·lelament, l’acció vol identificar altres mancances i vulneracions de drets que està patint la població i generar sinergies entre els actors públics i privats que operen a la zona, amb el propòsit de generar propostes a curt i mig termini que possibilitin una millora de la qualitat de vida per a aquestes persones.

Soci local

Abyan Youth Foundation es va crear el 2011 amb la finalitat d’activar el paper de la joventut en el desenvolupament de la societat iemenita, millorar les seves capacitats i treballar per la igualtat entre homes i dones. Disposa també d’experiència en la gestió de projectes d’ajuda d’emergència i actuacions humanitàries.

Com pots ajudar-nos?

Si vols contribuir a finançar la campanya, pots fer una donació online a través del nostre formulari o, si ho prefereixes, realitzar directament un ingrés al nostre compte bancari: 2100 3200 95 2201233743.


Consulta què farem a cada país

MauritàniaMali – Etiòpia – Djibouti – Iemen