logo


Ajuda d’urgència alimentària en benefici de la població vulnerable del Cercle de Yelimané

Context

Mali ve patint en els darrers anys crisis alimentàries recurrents, amb campanyes agrícoles molt pobres i collites insuficients, que són conseqüència, entre d’altres factors, de la pujada dels preus dels aliments als mercats internacionals, dels efectes del canvi climàtic i de plagues d’insectes com el llagost. Paral·lelament, el país pateix un context de conflicte armat, amb desplaçaments forçats de població, tant interns com externs.

Com a bona part de l’Àfrica subsahariana, la dieta alimentària del país es fonamenta en els cereals i els tubercles. La manca permanent d’elements nutritius (hidrats de carboni, vitamines, proteïnes i minerals) comporta problemes de creixement i desenvolupament, així com un risc més elevat de contraure malalties infeccioses o relacionades amb l’alimentació.

A dia d’avui, un de cada quatre ciutadans es troba en estat d’emergència alimentària, una xifra que representa un increment de gairebé mig milió de persones en relació a l’any anterior.

Descripció

L’objectiu general de l’acció és contribuir a la millora de les condicions alimentàries de les poblacions vulnerables als municipis de Guidimé i Diafounou-Diongaga, al Cercle de Yelimané (regió de Kayes), afectats per la sequera. Això es farà mitjançant la compra i distribució de cereals (arròs i mill) en benefici de 3.650 persones.

Alhora, es durà a terme l’adquisició de llavors de qualitat, que serveixin perquè els agricultors i agricultores puguin encarar amb garanties el proper cicle de plantació (2018-2019).

La finalitat a mig termini del projecte és evitar que la població, especialment el jovent, abandoni la zona.

Soci local

L’Association Malienne de Solidarité et de Coopération Internationale pour le Développement és una organització amb més de vint anys d’experiència en el disseny i execució de programes de desenvolupament en àrees diverses com la construcció i les infraestructures, la salut, l’educació o l’àmbit socioeconòmic, a regions i ciutats com Kayes, Koulikoro, Sikasso, Mopti, Gao o Bamako.

Com pots ajudar-nos?

Si vols contribuir a finançar la campanya, pots fer una donació online a través del nostre formulari o, si ho prefereixes, realitzar directament un ingrés al nostre compte bancari: 2100 3200 95 2201233743.


Consulta què farem a cada país

MauritàniaMali – Etiòpia – Djibouti – Iemen