logo


Ajuda d’urgència alimentària per a la població vulnerable de Gatt Teydouma

Context

A Mauritània, la crisi alimentària actual és part d’un fenomen cíclic, lligat a la inestabilitat política i econòmica i a la irregularitat de les precipitacions prevalent al Sahel. Dels prop de quatre milions d’habitants que té el país, més d’un milió pateix inseguretat alimentària i aquesta és quatre vegades major en zones rurals.

Tot i que la producció de cereals s’ha recuperat en els darrers anys, la seguretat alimentària segueix sent incerta a moltes zones, especialment allà on les pluges esporàdiques han afectat fortament cultius i pastures.

La regió de Hodh El Gharbi n’és un exemple: el creixement demogràfic, la pobresa i les pràctiques de producció insostenibles han portat a una forta degradació del medi ambient, que al seu torn ha contribuït a debilitar encara més la seguretat alimentària. La població presenta llindars de desnutrició aguda global superiors al 15%.

Dintre d’aquesta regió, hi trobem la comuna de Gatt Teydouma, habitada en gran mesura per una població d’antics esclaus (haratines) que tenen molt pocs mitjans per fer front als períodes de carestia d’aliments. La zona també es caracteritza per una mortalitat materna elevada, relacionada amb els primers embarassos, i la inexistència d’instal·lacions mèdiques adequades. La taxa de cobertura sanitària és una de les més baixes del país.

Descripció

El projecte preveu distribuir racions alimentàries (compostes d’arròs, blat, sucre, oli i sal iodada) a un total de 610 famílies de 26 pobles de la comuna de Gatt Teydouma.

Amb aquesta acció, es vol contribuir a evitar la situació de fam que ja està afectant moltes persones vulnerables de la comunitat i millorar-ne el seu estat nutricional. Entre les principals beneficiàries, hi trobem dones (algunes d’elles caps de família, ja que està comprovat que la pobresa extrema afecta sobretot les famílies encapçalades per dones) i infants menors de cinc anys.

També es vol ajudar a pal·liar els efectes que la falta endèmica de iode pot tenir en l’aparició del goll, mitjançant la distribució de sal iodada.

Soci local

El Karamat és una organització fundada el 1999 que treballa amb les comunitats de base del país. Té com a missió promoure l’ajuda, la solidaritat i el suport a les poblacions empobrides i marginades, especialment grups de dones (agrupades normalment en cooperatives) i nens amb dificultats.

Com pots ajudar-nos?

Si vols contribuir a finançar la campanya, pots fer una donació online a través del nostre formulari o, si ho prefereixes, realitzar directament un ingrés al nostre compte bancari: 2100 3200 95 2201233743.


Consulta què farem a cada país

MauritàniaMali – Etiòpia – Djibouti – Iemen