logo


Ajuda’ns a incrementar el Fons d’Emergències, fent una donació al compte
2100 3200 95 22 01233743

En moments de dificultat, les persones confien sobretot en les seves organitzacions i xarxes locals. Perquè sempre hi són, al peu del canó, familiaritzades amb les necessitats de la ciutadania. Davant de situacions de desastres naturals o conflictes armats, aquesta confiança es posa a prova i des de l’Associació Catalana per la Pau actuem, ajudant a enfortir el treball d’aquestes associacions locals.

Així ho hem fet en diferents circumstàncies:

• Davant de la guerra i posterior invasió de l’Iraq, l’any 2003, amb els nostres socis locals de l’associació Al-Amal, vam cobrir durant tres mesos les necessitats sanitàries de més de 30.000 persones a la ciutat de Diyala i a la seva perifèria.

• Davant de la guerra al Líban, el juliol de 2006, amb els nostres socis del Secours Populaire Libanaise vam aconseguir donar aixopluc, medicaments i aliments a prop de 15.000 persones que fugien dels barris del sud de Beirut, bombardejats per l’aviació israeliana.

• A Palestina, l’any 2008, amb els nostres socis de Palestinian Medical Relief Society, vam posar en funcionament una clínica mòbil dotada de material sanitari adreçada a la població de cinc municipis de Cisjordània, on s’atenien víctimes del atacs de l’exèrcit i l’aviació israelians.

• A Haití, després del devastador terratrèmol de l’any 2010, vam sumar esforços amb Veterimed i Oxfam-Bèlgica per assegurar la producció de llet i la seva distribució a baix preu en els centres urbans (a través del programa Let Agogo) a la localitat de Croix des Bouquets.

• Davant del conflicte armat i la crisi alimentària que assolà Mali entre 2012 i 2013, vam contribuir a proporcionar aliments, aigua i material mèdic d’emergència, distribuïts pels nostres socis locals de l’Association Malienne pour la Solidarité et la Cooperation Internationale au Developement, a través de la xarxa de centres de salut comunitària dels municipis de Gao i Tombouctou, al nord del país.

• A Filipines, arran del supertifó Haiyan l’any 2013, vam engegar una campanya de solidaritat per tal d’oferir suport d’emergència a les poblacions afectades pel desastre, de la mà de tres organitzacions populars (Gabriela, Council for Health and Development i Advocates for Community Health).

• Com a conseqüència del conflicte a Síria iniciat l’any 2011, vam engegar la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, per donar suport a diferents projectes que els nostres socis locals realitzaven en aquests dos països.

• A Colòmbia, l’abril de 2016, les fortes pluges esdevingudes a Mocoa, capital de la regió de Putumayo, van provocar el desbordament de tres rius i un posterior allau de fang i pedres sobre la localitat. De la mà de la Asociación Nacional de Zonas de Reserva Campesina (ANZORC), vam recaptar fons destinats a l’adquisició de materials d’emergència i a la creació i posada en marxa d’una brigada mèdica d’urgència.

El nostre Fons d’Emergències ens permet ser flexibles, per donar resposta a aquest tipus de situacions d’emergència: ràpidament, quan és possible; i després de reflexionar amb els socis locals per abordar el futur, quan és necessari.