logo


El dijous 26 d’abril tindrà lloc als Cinemes Texas de Barcelona la projecció del curtmetratge documental La flor de la lengua de vaca, que narra com una jove guerrillera afronta els seus últims dies com a membre de les FARC, mentre intenta superar un dolorós record de la seva infància.

Flor de la lengua de vacaEl film s’emmarca en un context de plena actualitat, amb una Colòmbia que encara un procés de construcció de pau i on la reinserció social dels excombatents és un dels principals desafiaments. L’obra també aborda altres temes, com la violència contra la dona o l’ús de mines antipersona.

L’Associació Catalana per la Pau és una de les col·laboradores del film i organitza aquesta activitat conjuntament amb les entitats La Bretxa i Hèlia Dones.

Després del visionat, hi haurà un col·loqui amb el director, Germán Reyes, i Paula Sáenz, excombatent de les FARC i participant al film. Tant la projecció com la xerrada posterior són gratuïtes.

Sobre el curtmetratge

La flor de la lengua de vaca explica la història de la Camila, una jove que viu els seus darrers dies com a guerrillera de les FARC entre un futur incert de pau i el persistent record d’una infantesa durament castigada. Quan és enviada a un hospital de guerra enmig de la selva, inicia un viatge cap al fons d’una antiga ferida que necessita ser guarida, reparada. Un viatge que acaba conduint-la a l’inesperat retrobament amb el seu amic Ricardo, un jove guerriller recentment amputat a causa d’una mina.

El film va ser rodat a la regió de Los Llanos del Yarí, al departament del Meta colombià.

Aquí pots veure el tràiler

Descarrega el targetó informatiu

Sobre el director

Germán Reyes és el director, guionista i productor d’aquest treball. Nascut a Barcelona, resideix des de 2014 a Colòmbia.

Graduat en cinematografia per l’Escola d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya, s’ha especialitzat en cinema documental. Durant més de 10 anys, va dirigir La Bretxa, organització amb la qual va produir i realitzar diverses pel·lícules a Àfrica i Amèrica Llatina, seleccionades en destacats festivals internacionals.

Sobre Paula Sáenz

Excombatent de la guerrilla FARC-EP, on va ingressar als 14 anys i va militar-hi durant dotze. Va formar part de la delegació de les FARC-EP a l’Havana (Cuba), en la darrera etapa del procés de pau, vinculada a treballs de comunicació.

Actualment, resideix a Bogotà, on forma part d’una cooperativa d’excombatents dedicada a la comunicació, i exerceix com a periodista al canal NC notícies.


Projecció i col·loqui: ‘La flor de la lengua de vaca’
Dijous 26 d’abril de 2018 a les 22h
Cinemes Texas (Bailèn 205, Barcelona)
Entrada gratuïta