logo


Entre el 30 de novembre i el 2 de desembre tindran lloc a Catalunya tres concerts del grup palestí Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món, que comptaran amb la col·laboració especial de la guitarrista i cantant Ana Rossi i la violoncel·lista Marta Roma. Les actuacions es faran a Reus, Barcelona i Sabadell.

Una conjunció musical que ens transportarà a la vida i els carrers de Ramal·lah, Jenin, Jericó o Jerusalem, amb un repertori conjunt que inclourà: samai, longa, peces basades en el cançoner clàssic àrab (com la taktoka), cançons tradicionals de la música palestina i catalana, a més de nombroses emocions sensorials.

Els concerts s’emmarquen dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars.

Per tal de poder finançar aquesta iniciativa, hem obert una campanya de micromecenatge al portal verkami. Si vols ajudar-nos a fer que el concert sigui una realitat, accedeix a la campanya, consulta les recompenses i fes la teva aportació.

Concert Circular Palestina Batega

Al Kamandjati Ensemble
És un grup de músics palestins creat per l’associació Al Kamandjati, fundada l’any 2002 pel reconegut compositor i instrumentista Ramzi Aburedwan, amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos.

Disposa d’escoles a sis localitats de Palestina i a dues del Líban. Els centres incorporen l’ensenyament tant de la música clàssica occidental com de la música tradicional palestina, àrab i oriental. Compten amb estudiants i programes d’orquestra clàssica per a adults, així com programes d’ensenyament oriental que difonen a nivell internacional.

Cordes del Món
Neix a Parets del Vallès de la mà del seu director Ernesto Briceño, creador del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever. El Museu Etnològic de Barcelona i el Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals en són col·laboradors científics i metodològics.

El projecte, d’orientació social, cultural i educativa, basa el seu contingut musical en els instruments de corda i està pensat perquè hi participin des d’un músic fins a un total de vint-i-dos, en funció de cada espai i cada temàtica. El grup incorpora l’antropologia als seus espectacles, a través de creacions musicals de base tradicional, jazz o experimentació.

Aquests són els músics palestins i catalans que participaran als concerts:

Iyad M. S. Staiti: llaütista i director
Henneh H. M. Alhajhasan (Al Kamandjati): cantant
Mohammed N. M. Khamaysa (Al Kamandjati): nay
Ayham B. A. Ayesh (Al Kamandjati): qanoun
Yanal M. M Staiti (Al Kamandjati): percussionista
Ernesto Briceño (Cordes del Món): violinista i director
Ana Rossi (Cordes del Món): guitarrista i cantant
Marta Roma (Cordes del Món): violoncel·lista

Més informació

La Marta Roma i l’Ana Rossi, acompanyades de l’Associació Catalana per la Pau, van viatjar a Ramal·lah la segona setmana d’octubre, per conèixer i crear sinergies amb Al Kamandjati, amb l’objectiu de preparar el repertori del tres concerts.

Escolta de prop la veu de Palestina: fem que la seva música bategui ben fort a Catalunya!


REUS Concert Circular Palestina Batega
30 de novembre a les 19.00h
Bravium Teatre (Presó 13)
Amb la col·laboració especial de Mariona Casanovas
Més informació: mediterrania@acpau.org

BARCELONA
1 de desembre a les 19.00h
CC El Born – Sala Moragues (Plaça Comercial 12)
Més informació: mediterrania@acpau.org

SABADELL
2 de desembre a les 12.00h
Sala d’assaig de l’Orquestra Simfònica del Vallès (Narcís Giralt 40)
Amb la col·laboració especial de l’Orquestra Simfònica del Vallès
Més informació: mediterrania@acpau.org