logo


Entre el 30 de novembre i el 2 de desembre tindran lloc a Catalunya tres concerts del grup palestí Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món, que comptaran amb la col·laboració especial de la guitarrista i cantant Ana Rossi i la violoncel·lista Marta Roma. Les actuacions es faran a Reus, Barcelona i Sabadell.

Una conjunció musical que ens transportarà a la vida i els carrers de Ramal·lah, Jenin, Jericó o Jerusalem, amb un repertori conjunt que inclourà: samai, longa, peces basades en el cançoner clàssic àrab (com la taktoka), cançons tradicionals de la música palestina i catalana, a més de nombroses emocions sensorials.

Els concerts s’emmarquen dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars.

Concert Circular Palestina Batega

Al Kamandjati Ensemble
És un grup de músics palestins creat per l’associació Al Kamandjati, fundada l’any 2002 pel reconegut compositor i instrumentista Ramzi Aburedwan, amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos.

Disposa d’escoles a sis localitats de Palestina i a dues del Líban. Els centres incorporen l’ensenyament tant de la música clàssica occidental com de la música tradicional palestina, àrab i oriental. Compten amb estudiants i programes d’orquestra clàssica per a adults, així com programes d’ensenyament oriental que difonen a nivell internacional.

Cordes del Món
Neix a Parets del Vallès de la mà del seu director Ernesto Briceño, creador del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever. El Museu Etnològic de Barcelona i el Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals en són col·laboradors científics i metodològics.

El projecte, d’orientació social, cultural i educativa, basa el seu contingut musical en els instruments de corda i està pensat perquè hi participin des d’un músic fins a un total de vint-i-dos, en funció de cada espai i cada temàtica. El grup incorpora l’antropologia als seus espectacles, a través de creacions musicals de base tradicional, jazz o experimentació.

Aquests són els músics palestins i catalans que participaran als concerts:

Iyad M. S. Staiti: llaütista i director
Henneh H. M. Alhajhasan (Al Kamandjati): cantant
Mohammed N. M. Khamaysa (Al Kamandjati): nay
Ayham B. A. Ayesh (Al Kamandjati): qanoun
Yanal M. M Staiti (Al Kamandjati): percussionista
Ernesto Briceño (Cordes del Món): violinista i director
Ana Rossi (Cordes del Món): guitarrista i cantant
Marta Roma (Cordes del Món): violoncel·lista

Més informació

La Marta Roma i l’Ana Rossi, acompanyades de l’Associació Catalana per la Pau, van viatjar a Ramal·lah la segona setmana d’octubre, per conèixer i crear sinergies amb Al Kamandjati, amb l’objectiu de preparar el repertori del tres concerts.

Escolta de prop la veu de Palestina: fem que la seva música bategui ben fort a Catalunya!

REUS
30 de novembre a les 19.00h
Bravium Teatre (Presó 13)
Amb la col·laboració especial de l’Escola Conservatori de Música de Reus i la participació de la rapsoda Mariona Casanovas i l’activista palestí Aaed Naja, que llegiran un poema de Fadwa Tuqan, poeta palestina.
Més informació: mediterrania@acpau.orgConcert Circular Palestina Batega

BARCELONA
1 de desembre a les 19.00h
CC El Born – Sala Moragues (Plaça Comercial 12)
Amb la participació de l’actriu Roser Tapias, que llegirà un poema de Fadwa Tuqan, poeta palestina.
Cal fer reserva de l’entrada en aquest enllaç
Més informació: mediterrania@acpau.org

SABADELL
2 de desembre a les 12.00h
Sala d’assaig de l’Orquestra Simfònica del Vallès (Narcís Giralt 40)
Amb la col·laboració especial de l’Orquestra Simfònica del Vallès i la participació de l’actriu Mar Casas, que llegirà un poema de Fadwa Tuqan, poeta palestina.
Cal fer la reserva de l’entrada a: dretscivils@ajsabadell.cat

Tots els concerts compten amb la col·laboració de la Casa Palestina a Catalunya i la Comunitat Palestina Catalunya.