logo


Entre el 30 de novembre i el 2 de desembre tindran lloc a Catalunya tres concerts del grup palestí Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món, que comptaran amb la col·laboració especial de la guitarrista i cantant Ana Rossi i la violoncel·lista Marta Roma.

Una conjunció musical que ens transportarà a la vida i els carrers de Ramal·lah, Jenin, Jericó o Jerusalem, amb un repertori conjunt que inclourà: samai, longa, peces basades en el cançoner clàssic àrab (com la taktoka), cançons tradicionals de la música palestina i catalana, a més de nombroses emocions sensorials.

Concert Circular Palestina BategaEls concerts, que es faran en format circular, s’emmarquen dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars.

Per tal de poder finançar aquesta iniciativa, hem obert una campanya de micromecenatge al portal verkami. Si vols ajudar-nos a fer que el concert sigui una realitat, accedeix a la campanya, consulta les recompenses i fes la teva aportació.

Què és un concert circular?

Una experiència sonora aural dissenyada des de la musicoteràpia i les músiques intel·ligents, amb l’objectiu de crear una atmosfera sensorial mitjançant el so, la il·luminació, la meditació activa i la immersió sonora binaural.

El públic se situarà dins d’una gran mandala, percebent els músics palestins i catalans des de quatre anelles sonores que evolucionen des del so pur, la veu, les cordes i la percussió.

Al Kamandjati Ensemble

És un grup de músics palestins creat per l’associació Al Kamandjati, fundada l’any 2002 pel reconegut compositor i instrumentista Ramzi Aburedwan, amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos.

Disposa d’escoles a sis localitats de Palestina i a dues del Líban. Els centres incorporen l’ensenyament tant de la música clàssica occidental com de la música tradicional palestina, àrab i oriental. Compten amb estudiants i programes d’orquestra clàssica per a adults, així com programes d’ensenyament oriental que difonen a nivell internacional.

Cordes del Món

Neix a Parets del Vallès de la mà del seu director Ernesto Briceño, creador del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever. El Museu Etnològic de Barcelona i el Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals en són col·laboradors científics i metodològics.

El projecte, d’orientació social, cultural i educativa, basa el seu contingut musical en els instruments de corda i està pensat perquè hi participin des d’un músic fins a un total de vint-i-dos, en funció de cada espai i cada temàtica. El grup incorpora l’antropologia als seus espectacles, a través de creacions musicals de base tradicional, jazz o experimentació.

Els músics palestins i catalans que tocaran als concerts són:

Iyad M. S. Staiti: llaütista i director
Henneh H. M. Alhajhasan (Al Kamandjati): cantant
Mohammed N. M. Khamaysa (Al Kamandjati): nay
Ayham B. A. Ayesh (Al Kamandjati): qanoun
Yanal M. M Staiti (Al Kamandjati): percussionista
Ernesto Briceño (Cordes del Món): violinista i director
Ana Rossi (Cordes del Món): guitarrista i cantant
Marta Roma (Cordes del Món): violoncel·lista

Escolta de prop la veu de Palestina: fem que la seva música bategui ben fort a Catalunya!


REUS Concert Circular Palestina Batega
30 de novembre a les 19.00h
Bravium Teatre (Presó 13)
Més informació: mediterrania@acpau.org

BARCELONA
1 de desembre a les 19.00h
CC El Born – Sala Moragues (Plaça Comercial 12)
Més informació: mediterrania@acpau.org

SABADELL
2 de desembre a les 12.00h
Sala d’assaig de l’Orquestra Simfònica del Vallès (Narcís Giralt 40)
Més informació: mediterrania@acpau.org